Minder piekeren, meer genieten !

Makkelijker gezegd dan gedaan, toch ? Zo dacht ik er ook lang over. Want het lijkt vaak dat iedereen door het leven huppelt alsof de zon altijd schijnt, terwijl je je zelf altijd zorgen lijkt te maken over het minste.  Inderdaad, zo voelt het vaak aan. Maar de realiteit is dat ieder van ons ergens in het midden tussen zorgeloos zondagskind en uiterst geoefende piekeraar zit. Zowel de zondagskinderen als de extreme piekeraar vormen een minderheid. 

Piekeren is dus een normale zaak. Simpelweg, omdat we om te overleven automatisch onze focus moeten leggen dreigend gevaar, op het negatieve. Dat is onze natuurlijke reflex geworden.

Daarnaast heb je geen impact op wat je zal overkomen. Blijft er dus enkel over hoe je ermee omgaat.  Dat heb je wel zelf in de hand. Stel dat je bij het oversteken van de straat net niet aangereden werd door een onaandachtzame fietser. Blijf je de situatie nog dagen terugspelen in je hoofd omdat je expert bent in het schrijven van ‘had ik maar ….’ of ‘wat als ….’ scenario’s ? Als een echte piekeraar.  Of kan je het laten voor wat het was …  een negatieve gebeurtenis die voorbij is. Dankbaar dat het goed is afgelopen, verder huppelend als een zondagskind. Die keuze ligt bij jezelf. Gelukkig is die zondagskind-reflex iets wat je jezelf kan aanleren.

Het begint bij het opmerken dat je piekert. Vandaar kan je zelf kleine dagdagelijkse gewoontes veranderen.  Je natuurlijke focus op het negatieve bewust uitbalanceren met positiviteit. Anders gaan reageren op zaken die je overkomen. Zo zal je al snel merken dat je minder piekert, minder stress hebt, en meer kan genieten … je wordt veerkrachtig als een echt zondagskind !

Mind this moment, choose to be happy !  


Geïnspireerd en wil je wel meer weten ? Neem een kijkje bij de workshops

Heb je eerder nood aan begeleiding op maat ? Kijk dan even onder coaching

Zit je nog met een andere vraag ? Laat het me weten via contactpagina


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.