Workshops

Mentale veerkracht : duurzaam omgaan met stress en verandering

Wilskracht, zelfvertrouwen en optimisme zijn kenmerkend voor veerkrachtige mensen.  Ze zijn zich goed bewust van wat hen energie geeft en passen zich makkelijk aan bij veranderingen.  Ze leren uit conflicten en durven te falen, omdat ze net in dat falen mooie groeikansen zien.

Mentale veerkracht is ‘de kracht van de geest om zich snel te herstellen‘ (Van Dale woordenboek).  Omdat onze hersenen plastisch zijn, passen ze zich voortdurend aan aan nieuwe situaties.  Deze neuroplasticiteit is een continu proces in de hersenen waarop je zelf impact kan hebben.  Zo kan je leren om overbelasting van je hersenen door stressfactoren te voorkomen.

In deze workshop :

  • leer je wat stress is en de gevolgen ervan
  • krijg je inzicht in jouw stressfactoren
  • ontdek je hoe je stress kan voorkomen
  • ontdek je hoe je anders kan omgaan met stress
  • krijg je tools om je mentale veerkracht duurzaam te verbeteren én te optimaliseren !

Focus versterken in snel veranderende tijden

Uit onderzoek blijkt dat onze gedachten 47% van de tijd onbewust afdwalen (mind wandering *). Als een ongeleid projectiel is je focus dus de helft van de tijd op minder relevante zaken gericht. Zowel in een professionele als privé context is dat niet erg handig.

Gelukkig is je brein een spier die je net zoals je lichaam kan trainen. Je kan zelf je focus versterken. Het geeft je de kans om tijd efficiënter te gebruiken en effectiever zijn. Om minder stress te ervaren en meer doelgericht te werken. 

In deze workshop :

  • leer je hoe je brein informatie verwerkt
  • ontdek je wat de belangrijkste stoorzenders voor je focus zijn
  • krijg je tools om je focus duurzaam te verbeteren !

(*) uit A Wandering Mind Is an Unhappy Mind’ – Matthew A. Killingsworth and Daniel T. Gilbert

Workshops kunnen on-site georganiseerd worden voor een groep van 5 tot 15 personen. Heb je als organisatie minder dan 5 werknemers die wensen deel te nemen of heb je als particulier interesse in een workshop ? Laat het dan even weten via de contactpagina. Periodiek worden deze workshops ook off-site georganiseerd.