Coaching

Stress Coaching

Merk je dat je zelf of iemand in je persoonlijke of professionele omgeving het moeilijk heeft met verandering, hybride werken/leven, worstelt met stress of dichtbij een burn-out te komt ? Dan kan stresscoaching aangewezen zijn.

Als je draaglast groter is dan je draagkracht ontstaat er een continue spanning, chronische stress. Je batterijen lopen sneller leeg dan ze opladen. Je brandt langzaam op en het risico op burn-out neemt enorm snel toe.

Stresscoaching geeft je de juiste inzichten om stress te verminderen en zo burn-out te vermijden. Hoe ontstaat stress ? Wat doet het met jou ? Hoe ga je ermee om ? Hoe kan het anders ?

Ik begeleid je om proactief om te gaan met jouw specifieke uitdagingen rond stress. We zoeken samen de gepaste tools om je mentale veerkracht duurzaam te versterken. Je komt meer in je kracht te staan. Je leert je valkuilen te herkennen en bouwt aan veerkracht, geluk en balans. Je krijgt meer plezier in je werk en je leven !

Burn-out Coaching

Bij burn-out heb je meer nodig dan enkel stresscoaching. Burn-out coaching verloopt in verschillende stappen

Je start met het herstellen van de gevolgen van chronische stress die tot burn-out hebben geleid. Je bouwt je energie terug op. 

Vanuit die energie, richt je je aandacht op de oorzaken van stress. Dat is minstens zo belangrijk als rust. Je focust op het anders leren omgaan met stress in de toekomst.  Via competentiemanagement ontdek je je talenten (opnieuw). Waar haal jij je energie uit ? In deze sessies word je getraind om je evenwicht te behouden in de dagelijkse mallemolen.

Nu ben je voldoende gewapend met inzichten en vaardigheden voor re-integratie op de werkvloer.  Samen bekijken we hoe je in de toekomst terug aan de slag gaat.

Via opvolggesprekken kan je concrete situaties waar je nog tegenaan loopt, aftoetsen.  Stap per stap groeit je duurzame stressbestendigheid. Je bouwt verder aan veerkracht, geluk en balans. Je krijgt meer plezier in je werk en je leven !

Een individueel coachingtraject start steeds met een intake gesprek, waarin we samen kijken wat ik als coach voor jou kan betekenen. Als het coachingtraject vanuit je organisatie aangeboden of opgestart wordt, is er voorafgaand aan de intake een inleidend gesprek met je HR-verantwoordelijke en/of leidinggevende.