My favourite quotes for 2021 !

Alweer een jaar verder.  2020 liep onverwacht anders dan de meeste onder ons gedacht hadden.  Niettemin was het alweer een boeiend jaar. Opnieuw eentje vol mooie, leerrijke en inspirerende momenten.  Een jaar van genieten van de ups (want die waren er echt ook wel), leren uit de downs, én dankbaar zijn voor beide. 

Deze 5 quotes geven best weer wat ik zeker meeneem naar 2021 :

Mind this moment, choose to be happy  !

Uiteraard 😉 Elke dag geraak ik er nog steeds meer van overtuigd dat je zelf écht een grote impact hebt op je eigen geluk.  Wat je overkomt kan je niet kiezen.  Hoe je ermee omgaat wél.  Het is een kwestie van …. 

The problem is not what you see, but how you look at it !

Focussen op de dingen waar je impact op hebt, geeft energie.  Die zitten in je cirkel van invloed.  Hoe groter je deze maakt, hoe gelukkiger je wordt. Dat begint bij al die kleine dagdagelijkse keuzes : wat eet je, wat drink je, hoe reageer je, met wie ga je om, zie je de kleine dingen die elke dag de moeite waard maken, waarvoor ben je dankbaar, ….?  Stel, je plande om te gaan wandelen maar net als je wil vertrekken begint het te regen.  Hoe reageer je hier op ?  Ga je boos tekeer en neem je die frustratie mee in de rest van je dag ? Of kies je ervoor dit als een kans te zien om neer te ploffen in de zetel met dat boek dat je al lang wilde lezen. Kies je voor dat moment van rust en neem je dat mee in de rest van je dag ? 

Vechten tegen de zaken waar je geen impact op hebt, vraagt heel veel energie.  Het is een strijd die zich afspeelt in de cirkel van betrokkenheid. Als een collega lastig tegen je doet, omdat de frustratie van een discussie met z’n puberzoon die ochtend nog nazindert, dan ben je betrokken in die situatie, maar je heb er geen invloed op.  Het overkomt je. Loslaten en ruimte geven aan de situatie of betrokken persoon, is kiezen voor je eigen gemoedsrust op dat moment.  Niet reageren is ook een bewuste keuze.  Als de storm dan uiteindelijk is gaan liggen, kan je er alsnog voor kiezen op de situatie terug te komen. 

It really is all up to you … Je kan jezelf trainen om selectiever en bewuster te reageren. Als het tegenzit, stop, adem diep en beslis nu zélf hoe je wil reageren.  Boos en gefrustreerd behoren ook tot de mogelijkheden.  Mindfulness gaat niet over altijd positief door het leven huppelen, maar wél over bewust kiezen en je automatische piloot uitschakelen. Telkens je bewust kiest om een situatie aan te pakken of los te laten, zorg je voor je eigen geluk.  Dat geldt voor alle kleine én grote beslissingen waarmee je je leven vorm geeft.  Egoïstisch ?  Echt niet, want …. 

Happiness multiplies when shared !

Geluk straal je uit ! Het brengt rust, maar ook energie, enthousiasme en kriebels tegelijkertijd.  Het werkt aanstekelijk.  Je deelt het bewust én onbewust met de mensen in je omgeving. 

Kiezen voor geluk is dus bewuste keuzes maken. Goed voor jezelf zorgen is daar ook één van. Ook dat maakt een groot verschil, want ….

You can’t pour from an empty cup !

Voor jezelf zorgen absoluut nodig : doe meer van wat je leuk vindt, dat geeft energie, ook al moet je jezelf soms ‘verplichten’.  Wat laadt jouw batterijen op.  Maak er tijd voor.  Inderdaad, tijd maken, want niemand heeft tijd.  En als het nodig is, overtuig jezelf dat het oké is.  Tijd maken en voor jezelf zorgen lijkt egoïstisch, maar is het totaal niet.  Niemand wordt er blij van als je elke avond uitgeteld als een couch-patato in de zetel ploft.  Jijzelf nog het minst.  Hoe kan jij er zijn voor iemand anders, als je jezelf altijd maar voorbij loopt en al je reserves opgebruikt. Always focus on your balance and …

Wherever you go, go with whole your heart !

Wat je kiest om te doen of bij wie je wil zijn, kan geen half werk zijn.  Zorg dat die keuze bewust is.  Al is dat niet altijd de makkelijkste keuze, het is wel de keuze waar je uiteindelijk het gelukkigst van wordt.  Stel, je voelt je verplicht om aanwezig te zijn op een feestje. Eigenlijk zou je liever thuis blijven omdat je dochter morgen een belangrijk examen heeft.  Fysiek ben je aanwezig op het feest, maar je hoofd en hart zitten thuis.  Je zou liever daar zijn, om steun te geven, om koekjes te bakken, gewoon om er te zijn.  Voel je hoe dat wringt ?  Op het feestje aanwezig zijn voelt niet juist aan, vraagt veel energie en je wordt er zeker niet gelukkig van.  Alleen als wat je voelt, doet en denkt op één en dezelfde lijn staan, kan je genieten, kom je tot rust.  Daar haal je energie uit. Dat straal je uit.  Choose wisely, choose to be happy !


Geïnspireerd en wil je wel meer weten ? Neem een kijkje bij de workshops

Heb je eerder nood aan begeleiding op maat ? Kijk dan even onder coaching

Zit je nog met een andere vraag ? Laat het me weten via contactpagina


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.