Changing direction

Alles gaat voorbij …. is één van de uitgangspunten bij Mindfulness.  De slechte momenten en ook de goeie.  Verlangen naar de mooie momenten of de slechte proberen te vermijden heeft geen zin, dat brengt alleen maar stress met zich mee.

Iets meer dan een jaar geleden zat ik in zo’n ‘slecht moment’, dat toen alweer eindeloos en never-ending leek te zijn.  Als ik nu terugkijk denk ik enkel, inderdaad, alles gaat voorbij.

Ergens in dat ‘donkere moment’ nam ik het besluit het anders aan te pakken, en stap voor stap veranderde ik van richting.  Dat Mindfulness daarin een rol gespeeld heeft, zal je niet verbazen.  Door anders naar de dingen en mezelf te gaan kijken, veranderde er ook langzaam maar zeker iets. 

Zo kwam er rust en vertrouwen dat alles altijd wel goed komt.  Stoppen met vastklampen aan en piekeren over, gaf zoveel ruimte, creativiteit en vooral energie om iets nieuws te doen, vanuit mijn gevoel, niet vanuit mijn verstand.  De gebruikelijke twijfels zoals zekerheid, verantwoordelijkheden, …. die hierbij steevast opkwamen, spelen nu eerder op de achtergrond en maken me niet meer onzeker.  Het voelt goed om het gewoon op mijn manier te doen.

Want wat uiteindelijk echt telt, is gelukkig zijn met jezelf en dankbaar zijn voor de mensen in je omgeving, kortbij en ver weg.  Zoveel mensen die al op mijn pad meelopen, oude vrienden wiens pad het mijne terug kruiste en nieuwe vrienden wiens pad ik ontdekte.  De puzzel lijkt in elkaar te vallen.  Ieder heeft z’n eigen verhaal, is zich vaak ook bewust dat er iets kan veranderen, wil het anders aanpakken. Sommigen realiseren het zich gewoon omdat het net het goeie moment is, anderen omdat een verandering in hun vertrouwde situatie hen net dat duwtje geeft dat nodig is om te doen waar ze stiekem al lang van droomden.  En anderen zijn gewoon gelukkig met hoe het is.  Heerlijk om te zien allemaal, maar vooral fijn om deel te kunnen uitmaken van hun verhaal.

Mij geeft het alleen maar meer moed en goesting om met kleine stapjes mijn koers verder op gevoel aan te passen.  Waar ik ga uitkomen weet ik niet …. Ondertussen ben ik oprecht dankbaar voor elk moment van de reis en is het puur genieten van elke stukje van de weg en van iedereen die met me meeloopt !

En tot slot ….


Wherever you go, go with all your heart

∼ Confucius


Geïnspireerd en wil je wel meer weten ? Neem een kijkje bij de workshops

Heb je eerder nood aan begeleiding op maat ? Kijk dan even onder coaching

Zit je nog met een andere vraag ? Laat het me weten via contactpagina


Een gedachte over “Changing direction

  1. Ik ben het met je eens en verwoord het zo: Ik zit een proces en ik ben benieuwd waar dat me zal brengen maar de reis erheen was tot nu toe positief, wat mij sterkt in het geloof dat het resultaat dat ook zal zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.