Mind this Moment – Choose to be Happy !

De wekker, het startschot voor jouw dagelijkse race !  Terwijl je elke dag aftelt naar het weekend om te bekomen en op te laden voor de volgende week.  Een klassieker.  Soms lijkt het wel of je op automatische piloot functioneert.  Als je eerlijk dichterbij kijkt, zal je merken dat dit effectief ook vaak het geval is.

Je neemt jouw ervaringen, opinies, geconditioneerde gedachten uit het verleden mee in jouw reacties op situaties die zich nu voordoen.  Wat er vandaag gebeurt, zie je met een gekleurde bril.  Frustraties neem je mee, je piekert, je maalt, je speelt de gebeurtenis keer op keer opnieuw af in je hoofd, je denkt na over wat je nog niet bereikt hebt, hoe het beter kan, hoe je zou moeten zijn, ……  En terwijl je elke dag op automatische piloot handelt, gaan jouw gedachten maar door.  Vooral als deze negatief zijn, bezorg je jezelf extra stress.  Kortom, je bent dus vooral met het verleden en de toekomst bezig, waarbij je vergeet te genieten van wat er zich nu recht onder je neus afspeelt !

5 tips om hierin verandering te brengen en te kiezen voor jouw geluk !

Ervaar met kinderlijke verwondering  – Je hebt echt geen zin om naar dat bedrijfsfeest te gaan, want vorige keer was die vervelende collega er ook, en die heeft heel de avond lopen zeuren.  Bedrijfsfeesten zijn dus niet leuk.  Ervaringen uit jouw verleden creëren automatisch een bepaald verwachtingspatroon. En wat als je nu eens naar dat feestje gaat alsof het jouw eerste bedrijfsfeest is ?  Laat het gewoon op je afkomen, zonder verwachting, zonder vooroordeel.  Laat je vroegere ervaringen los en ontdek met een kinderlijke verwondering.  Zo geniet je van het moment !

Kijk vanop afstand en zonder oordeel je kan niet vermijden dat er gedachten opkomen.  Je kan deze wel vanop een afstand observeren en zo automatische reactiepatronen herkennen en laten zijn.  Waarom ze er zijn is niet belangrijk, je ervan bewust zijn dat ze er zijn, wel.  Het helpt je om nieuwe keuzes te maken.

Oefening baart kunst – het vraagt tijd en oefening om onze automatische reactiepatronen te herkennen en om te buigen.  Bekijk elke kleine stap positief.  Voel hoe je telkens vanuit de rust de keuze hebt om bewust te reageren.  Merk hoe je langzaam verandert !

Kies voor jouw geluk – drukte en onaangename situaties in jouw leven zullen er altijd zijn.  Voldoende voor jezelf zorgen, geeft je een stevige basis om hiermee om te gaan.  Kies ervoor om regelmatig even stil te staan en te genieten van dit moment.  Plan elke dag op geregelde momenten een korte pauze in om tot rust te komen.  Gun het jezelf !

 En tot slot …


Everything has beauty, but not everyone sees it !   

∼ Confucius ∼        

 


Geïnspireerd en wil je wel meer weten ? Neem een kijkje bij de workshops

Heb je eerder nood aan begeleiding op maat ? Kijk dan even onder coaching

Zit je nog met een andere vraag ? Laat het me weten via contactpagina


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.