Workshops Jongeren

Omgaan met (studie & examen) stress voor jongeren

Jong of oud, we krijgen dagelijks allemaal te maken met talloze micro- of macrodosissen stress.  Door gebeurtenissen waarop je zelf geen vat hebt, door zaken die je jezelf oplegt, door de manier waarop je over jezelf denkt, …. de aanleidingen voor stress zijn ontelbaar. Terwijl de ene op één been door een stressvolle situatie huppelt, loopt de ander er misschien in vast.   

Toetsen en examens hebben rond deze tijd van het jaar zeker ook hun aandeel in het stressniveau van onze jongeren.  Daarom deze workshop, om hen inzicht te geven in hoe stress werkt, hoe je stress herkent en wat de impact ervan is.  Maar vooral ook hoe je met stress om kan gaan en wat je kan doen om stress te voorkomen.

Gedurende 3 sessies van 1,5 uur gaan we samen op zoek naar antwoorden op bovenstaande vragen met specifiek oog voor studie- en examenstress.  Dit aan de hand van praktische oefeningen en theoretische toelichting gebaseerd op oa Mindfulnesstraining voor jongeren, zowel tijdens de sessies als via opdrachten thuis.  Zo verzamelen ze bagage die tijdens de examenperiode, en ook in elke andere stressvolle situatie, van pas komt. Jong geleerd is oud gedaan !

Voor inschrijving of meer info : mail naar mindthismoment@outlook.com of via Contact met vermelding jouw naam en de startdatum van de training die je wenst te volgen.


Doelgroep : jongeren tussen 11 & 13 jaar (6de leerjaar – 2de middelbaar)
DataINSCHRIJVINGEN GESLOTEN
– woensdagavond 20/11/2019 van 19.00 tot 20.30 u
– woensdagavond 27/11/2019 van 19.00 tot 20.30 u
– zaterdagvoormiddag 30/11/2019 van 9.00 tot 10.30 u
Locatie : Duffel

Klik gerust op de volg-knop op deze pagina, zo hou ik je automatisch op de hoogte van de workshops zodra deze ingepland worden.