Particulieren (new)

Preventie stress & burn-out

—> individueel of kijk ook naar de workshops


Coaching bij stress

Dagelijks krijg je heel wat stressimpulsen te verwerken.  Da’s onvermijdelijk.  Op het werk, thuis, in je familie en vriendenkring, in de actualiteit, rond je gezondheid, …..  Lijkt het wel of 24 uren in een dag niet voldoende zijn ?  Heb je het gevoel dat er meer van je gevraagd wordt dan je aankan ?  Dat je meer informatie krijgt dan je kan verwerken ? Ben je het plezier in je werk en je leven ergens onderweg verloren ? 

Je draaglast is dan groter dan je draagkracht. Dat creëert een continue spanning, chronische stress.  Je batterijen lopen sneller leeg dan je ze kan opladen.  Je brandt langzaam op.  Het risico op een burn-out neemt enorm snel toe.

Merk je dat je energieniveau onder druk staat ?  Dan kan stresscoaching je de juiste inzichten geven om stress te verminderen en zo burn-out te vermijden.  Hoe ontstaat stress ? Wat doet het met jou ? Hoe ga jij ermee om ?  Stresscoaching helpt je een duurzame stressbestendigheid op te bouwen, om anders om te gaan met stress in de toekomst.  Je leert je valkuilen herkennen en bouwt aan veerkracht, geluk en balans.  Je krijgt terug plezier in je werk en je leven !


Coaching bij burn-out

Bij burn-out heb je behoefte aan meer dan stresscoaching.  Burn-out coaching verloopt dan ook in verschillende stappen :

  • Je start met het herstellen van de gevolgen van chronische stress die tot burn-out hebben geleid.  Je bouwt je energie terug op. 
  • Nu je energieniveau terug toegenomen is, richt je je aandacht op de oorzaken van stress.  Dat is minstens zo belangrijk als rust. Je focust op het anders leren omgaan met stress in de toekomst.  Via competentiemanagement ontdek je jouw talenten.  Waar haal jij je energie uit ? In deze sessies word je getraind om je evenwicht te behouden in de dagelijkse mallemolen.
  • Nu ben je voldoende gewapend met inzichten en vaardigheden voor re-integratie op de werkvloer.  Samen bekijken we hoe en waar je in de toekomst terug aan de slag gaat.
  • Via opvolggesprekken kan je concrete situaties waar je tegenaan loopt af toetsen.  Stap per stap groeit je duurzame stressbestendigheid.  Je bouwt verder aan veerkracht, geluk en balans.  Je krijgt terug plezier in je werk en je leven !

Elk stress of burn-out coaching traject is op jouw maat en vertrekt vanuit jouw specifieke situatie en behoeften

Zet de eerste stap en neem contact via onderstaande knop. In een eerste gesprek kunnen we samen bekijken wat ik als coach voor je kan betekenen.