Over mij

Burn-out coach

Welkom op Mind this Moment – Choose to be Happy !

Een woordje over mezelf.  Ik ben mama van 2 tieners, professioneel actief en altijd al enorm geboeid geweest door psychologie en fotografie.  De afgelopen 25 jaar vlogen echter in een flits voorbij. Gejaagd en altijd in de weer om het anderen naar hun zin te maken of om deadlines te halen.  En zo realiseerde ook ik dat Superwoman niet bestaat.  Ik liep mezelf maar al té vaak voorbij, of kwam vast in een weerkerend patroon van vallen en opstaan, en vooral van steeds weer op dezelfde manier doorgaan. Het was tijd om de zaken anders aan te pakken.  De eerste stap was een 8-weken Mindfulness workshop bij het Instituut voor Aandacht en Mindfulness, gevolgd door een Mindfulnesstrainer-traject van 2 jaar bij David Dewulf, afgerond met een opleiding tot burn-out coach.

Op een praktische ervaringsgerichte manier kreeg ik inzicht in wat stress is, wat het met je doet, maar vooral ook hoe je het vaak zelf creëert.  Met deze kennis leerde ik m’n valkuilen kennen en zo m’n stress te verlagen.  Deze inzichten en handvaten brengen me rust, helpen me te focussen op wat nu belangrijk is.  De vicieuze cirkel is doorbroken.  Net zoals bij fotografie ligt mijn focus op dat ene moment, nu.

Gaandeweg ontdekte ik ook dat het delen van mijn ervaring me energie geeft en me gelukkig maakt.  Daarom help ik ook jou graag met individuele stress- of burn-out coaching.  Liep je vast in een burn-out ? Of merk je dat stress zich opbouwt en je meer en meer overspoelt ? Gun het jezelf en neem vrijblijvend contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.  Ik ben ervan overtuigd dat ik je vanuit mijn persoonlijke ervaring in het bedrijfsleven en de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, kan begeleiden naar meer balans en geluk met minder stress.

Naast deze individuele coaching organiseer ik ook workshops rond o.a. stress, mindfulness, voor jongeren rond studeren en het vinden van balans in de drukte van het dagelijkse tienerleven. 

Via m’n blog geef ik je informatie over stress en Mindfulness.  Vanuit herkenbare situaties, deel ik mijn eigen ervaringen.  Ik geef je praktische tips die je helpen tijd vrij te maken zodat er ruimte is om aandacht te hebben voor jezelf, om ten volle te genieten van dit moment, om te vertragen, om elke dag even stil te staan en terug op te laden, om even te glimlachen, om energiek in het leven te staan, om te kiezen voor jouw geluk !

En via de Pics and Quotes pagina deel ik graag m’n passie voor fotografie gecombineerd met inspirerende teksten.  Als deze je even doen stilstaan, al is het maar één seconde, dan heb ik misschien een klein verschil kunnen maken, een glimlach getoverd, een moment van rust gecreëerd.     

Ik ben er oprecht van overtuigd dat je je geluk zelf maakt, vandaag, nu.  Vandaar m’n motto

Mind this moment – Choose to be happy !

Ik hoop dat je geniet van m’n website en met je meeneemt wat jou aanspreekt. 

Fijn dat je mee volgt !

Dominique